Създаваме интернет страница за информиране на българските граждани и бизнеса относно

...
Създаваме интернет страница за информиране на българските граждани и бизнеса относно
Коментари Харесай

МФ създава информационна страница за приемането на еврото

Създаваме интернет страница за информиране на българските жители и бизнеса по отношение на аспектите на приемането на еврото. Предстои нейното показване. Това съобщи министърът на финансите Росица Велкова, представена от БГНЕС.

Средствата за нейното основаване и въвеждане в употреба са в размер на 84 000 лева без Данък добавена стойност , разясни тя.

По думите й основаването на интернет страницата, която ще има и мобилна версия, би трябвало да бъде осъществено от " Информационно обслужване ", с което МФ е сключило рамков контракт.

За финансовото застраховане на информационните действия свързани с въвеждането на единната европейска валута Министерски съвет е одобрил спомагателни разноски в размер на 10 милиона лв. по бюджета на Министерството на финансите през 2022 година Това стана с разпореждане 480 от 21 декември предходната година. През април бяха направени промени в този документ, с които се отпускат 800 хиляди лева по бюджета на Министерството на външните работи и 220 хиляди лева на Икономическия и обществен съвет към Народното събрание.

Велкова уточни, че тези средства ще обезпечат осъществяването на подготвителните осведомителни и информационни действия в страната и в чужбина. Към момента не са подписани контракти сред МФ и медии за осъществяване на действия , заложени в информационната тактика за информиране за приемането на еврото и надлежно не са осъществявани заплащания към тях, добави тя.

Припомняме, че първичната цел на България бе да одобри еврото от 1 януари 2024 година от тези проекти и не подаде конвергентен отчет към Европейска комисия с мотив, че страната ни не покрива критерийте. Еврокомисарят Валдис Домбровскис уточни, че за приемането на единната европейска валута. Междувременно партия Възраждане внесе за осъществяване на референдум за опазване на българския лев.

" Донев 2 " утвърди съглашение за партньорство с Европейска комисия за осведомителна акция за еврото

Дейностите могат да бъдат съфинансирани с безплатни средства или да бъдат изпълнени от ЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР